Proje Özeti

Proje Adı: Istranca Dağı’nın hayat veren gücü

Ana Yararlanıcı: Kâr amacı gütmeyen kuruluş “Horizonti” / Bulgaristan

Proje Ortağı:  Edirne Sınırötesi Kültürleri Araştırma  Derneği

Öncelik Alanları: Sınır ötesi işbirliği girişimleriyle sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi için ağın artırılması

Özel Amaç: Sağlık turizmi gelişimi için sınır ötesi bölgenin potansiyelini ortaya çıkararak sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi. Proje doğal kaynaklar hakkında bilgi sağlıyor – sağlıklı bir iklim ve şifalı su, bilim insanlarının yeni araştırmalara ilgisini çekiyor, bölgenin farkındalığını ve turist çekiciliğini artırıyor. Amaç, sınır ötesi bölgesinde sağlık turizmi için kapsamlı ve eksiksiz bir turist paketi oluşturmak ve geliştirmek için temel oluşturmaktır.

Proje Amaçları : Sağlık turizmi gelişimi için sınır ötesi bölgenin potansiyelini ortaya çıkararak sürdürülebilir turizmin geliştirilmesi. Proje doğal kaynaklar hakkında bilgi sağlıyor – sağlıklı bir iklim ve şifalı su, bilim insanlarının yeni araştırmalara ilgisini çekiyor, bölgenin farkındalığını ve turist çekiciliğini artırıyor. Amaç, sınır ötesi bölgesinde sağlık turizmi için kapsamlı ve eksiksiz bir turist paketi oluşturmak ve geliştirmek için temel oluşturmaktır.

Proje Faaliyetleri: 1.Sınır ötesi bölgesinin, bölgedeki nüfusa uygulanacak olan online anket ile bölgenin iyileştirme turizmi  için bir yer olarak popülerliğini keşfetmek . Sonuçlar analiz edilecek, özetlenecek ve yayınlanacaktır.

 2. Bulgar-Türk yerel ve yerel yönetimlerin kapasite geliştirme konusundaki bilimsel ve uygulamalı forumu – forum Burgaz’da düzenlenecek, Burgaz üniversitelerinden bilim adamları ve Edirne iklim, su ve turizmin iyileştirilmesine yönelik fırsatları araştıracaktır.

 3. Eko-turizm – açık hava seminerleri – 2 eko-geziye toplam 38 turist, sınır ötesi bölgenin Bulgar ve Türk bölgelerindeki sembolik yerleri ziyaret edecek, hayranlık uyandıran bir ağ oluşturulacaktır – Istranca ve hayranları sağlıklı bir yaşam tarzı. 4. Fotoğrafçılar için fotoğraflı tatil – amatör ve “Hayat Veren Su” sergisi. Inadeada’da, 10 Bulgar ve 10 Türk fotoğrafçı – amatörün yer aldığı fotoğraflı tatil, sergide eserlerini de sergileyecek. Katılımcıların seçimi bir yarışma yoluyla gerçekleşecektir. Sergi Edirne ve Burgaz’da gösterilecek.

Proje Sonuçları: Sınır ötesi bölgesinde turizmin iyileştirilmesi için fırsatların arttırılması. • Sınırın her iki tarafındaki bölgesel katılımcılar arasında artan işbirliği. • Sürdürülebilir turizm gelişimi alanında artan kapasite • Yeni turistik ürün geliştirme koşullarının oluşturulması.

Hedef Gruplar: Yerel otoriteler • Bilimsel çevreler • Potansiyel turistler • Seyahat organizasyonları ve şirketleri • Fotoğrafçılar

Dernek Tanıtımları

Horizonti

Dernek “Horizonti” 2017 yılında Burgaz’da kuruldu. Bulgaristan Cumhuriyeti’nin kabul edilen tüzüğüne ve mevzuatına göre faaliyet gösteren sivil toplum, partizan olmayan ve demografik bir kuruluştur. Uzun yıllara dayanan deneyime sahip çeşitli uzmanlar – PR uzmanları, gazeteciler, çeşitli sanat alanlarındaki yazarlar, tanınmış kişiler Horizons’a katılıyor. Derneğin kurucuları arasında ekonomik ve sosyal hayatın farklı alanlarında kendini kanıtlamış sosyal aktivite ve bağlılık ve deneyime sahip kişiler bulunmaktadır. Derneğin temel amaçları: farklı insanların entegrasyonu için çalışmak, doğal ve kültürel mirasın korunması ve tanıtılmasını, sağlıklı yaşam tarzlarını teşvik etmek, manevi değerlerin ve iyi uygulamaların geliştirilmesi ve geliştirilmesi için çalışmak. sivil toplum, farklı sosyal grupların eşitliğini sağlamaya yardımcı olmak, sosyal entegrasyonlarını desteklemek, insan haklarını korumak.

 Horizonti genç bir organizasyondur, ancak kurucuları, kamuya açık önemli olayların gerçekleştirilmesinde deneyime sahiptir. 2018’in başında dernek, Bulgaristan’daki mültecileri ve göçmenleri çalışma ve desteklemenin yanı sıra ülkedeki yerel topluluklar tarafından sosyal içerme ve kabul için Bulgaristan Kadın Fonu tarafından finanse edilen 2 projeyi kazandı ve şu anda uyguluyor.

Eskad

Edirne Sınır Ötesi Kültürler Araştırma Kurumu 2013 yılında kurulmuş olup halen Edirne’de faaliyet göstermektedir. Kuruluşumuzun amacı hem ulusal hem de sınır ötesi alanlarda kültürel çalışmalar gerçekleştirmek, bu kapsamda tiyatro, müzik, fotoğraf, resim ve folklorik yapıların tanıtımını sağlamak için ikili çalışmalar yapmak ve bu alanlarda çalışan kuruluşlara destek olmaktır. . Kuruluşumuz aynı amaç doğrultusunda ulusal ve uluslararası projeleri gerçekleştirmeyi, ulusal ve uluslararası kuruluşlara üye olmayı ve bunların projelerine katılmayı ve ortak olmayı, ortak çalışmalar yapmayı ve işbirliği yapmayı faaliyet kapsamına almıştır. AB projelerinin hazırlanması ve uygulanmasında deneyimli yabancı dil bilen üyelerimiz bulunmaktadır ve bu kişiler organizasyon kurulunda aktif olarak görev yapmaktadır. Şehrimiz Edirne, Avrupa’ya sınır bölgesinde yer almakta olup, bu nedenle kuruluşumuz, ortak faaliyetler için işbirliği yapmak üzere komşu ülkelerden (özellikle) ve diğer Avrupa ülkelerinden proje teklifleri almaktadır. Ayrıca faaliyetlerimiz de bu kapsamda gerçekleştirilmektedir. Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi’nin ve Dışişleri Bakanlığı Temsilciliğinin Edirne’de bulunması da teşkilatımızın destekleyici unsurlarıdır.

Loading